Print this page
Τρίτη, 21 Ιουνίου 2016 08:34

Τομέας Διοίκησης και Οικονομίας

Rate this item
(0 votes)

Στο ΕΠΑΛ Γρεβενών  θα λειτουργήσει κατά το επόμενο σχολικό έτος και ο Τομέας Διοίκησης και Οικονομίας. Ο συγκεκριμένος Τομέας συνδυάζει την παροχή θεωρητικών γνώσεων σε αντικείμενα καθημερινού ενδιαφέροντος όπως είναι για παράδειγμα η ορθή σύνταξη ενός βιογραφικού σημειώματος και εγγράφων όπως αιτήσεις ή ενστάσεις και εμβαθύνει σε πιο εξειδικευμένα θέματα όπως η σύνταξη εγγράφων που είναι αναγκαία για τη λειτουργία μίας εμπορικής επιχείρησης. Η εργαστηριακή πρακτική των μαθητών περιλαμβάνει την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών σε μία θέση εργασίας σχετική με την οικονομία ή τη διοίκηση. Οι μαθητές μαθαίνουν το τυφλό σύστημα και προγράμματα όπως το Excel καθώς και λογιστικές εφαρμογές.

Παράλληλα με τα σχολικά μαθήματα, γίνεται συστηματικός προγραμματισμός επισκέψεων τόσο σε ιδιωτικές επιχειρήσεις που λειτουργούν στην περιοχή των Γρεβενών και της Δυτικής Μακεδονίας όσο και σε υπηρεσίες του δημοσίου όπως το Εμπορικό Επιμελητήριο, το Πρωτοδικείο, τη Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου και της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών. Επίσης σε στενή συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης επιλέγεται η παρακολούθηση προγραμμάτων που έχουν σχέση με τον τουρισμό και την οικονομική ανάπτυξη του Νομού.

Στον Τομέα διδάσκουν εκπαιδευτικοί που ανήκουν στους κλάδους των οικονομολόγων, των νομικών και των αποφοίτων λογιστικής και διοίκησης επιχειρήσεων.

Οι ειδικότητες του Τομέα Διοίκησης και Οικονομίας που μπορούν να επιλέξουν οι μαθητές στη Γ’ Τάξη είναι :

α. Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών, ο οποίος παρέχει κατάρτιση πάνω στην οργάνωση και λειτουργία των ιδιωτικών επιχειρήσεων καθώς και των υπηρεσιών του δημόσιου τομέα

και

β. Εμπορίας και Διαφήμισης, ο οποίος παρέχει κατάρτιση πάνω στις εμπορικές δραστηριότητες και τον τρόπο προώθησής τους, δίνοντας έμφαση στο ρόλο που μπορεί να παίξει η διαφήμιση στην προβολή τους προς το καταναλωτικό κοινό.

Όσοι τελειώνουν μία ειδικότητα του Τομέα Διοίκησης και Οικονομίας του ΕΠΑΛ μπορούν να εργαστούν ως υπάλληλοι γραμματειακής υποστήριξης τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα κατέχοντας το συγκριτικό πλεονέκτημα της εξειδικευμένης γνώσης σε σχέση με αποφοίτους των ΓΕΛ πάνω στη διοικητική και οικονομική υποστήριξη επιχειρήσεων και καταστημάτων αλλά και φορέων του δημοσίου.

Οι μαθητές μας μπορούν επίσης να προετοιμαστούν για να εισαχθούν σε Ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης μετά από πανελλαδικές εξετάσεις. Το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας που λειτουργεί στην περιοχή μας αλλά και όλα τα σχετικά Τμήματα που λειτουργούν στην Κοζάνη και την Καστοριά είναι μία άριστη διέξοδος για τους μαθητές που επιθυμούν να σπουδάσουν στον τόπο τους χωρίς την επιβάρυνση πολλών εξόδων.

 

Ενδεικτικά κάποιες από τις δράσεις μας κατά το σχολικό έτος 2015-2016:

  • Παρακολουθήσαμε το πρόγραμμα «Οικοτουρισμός» στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης  Γρεβενών.

  • Επισκεφθήκαμε την επιχείρηση παραγωγής μανιταριών του κ. Καραγιάννη στα Γρεβενά.

  • Επισκεφθήκαμε την επιχείρηση «Μανιταροπροϊόντα Γρεβενών» του κ. Παρασκευαΐδη στα Γρεβενά.

  • Επισκεφθήκαμε την επιχείρηση «ΑΛΦΑ» στην Κοζάνη.

 

  • Επισκεφθήκαμε το ραδιοφωνικό σταθμό FM 100 στη Θεσσαλονίκη.

  • Επισκεφθήκαμε την επιχείρηση BIO-COOP στη Θεσσαλονίκη.

  • Υλοποιήσαμε το Πρόγραμμα «Το ελληνικό επιχειρηματικό δαιμόνιο: παρελθόν, παρόν και μέλλον».

Read 1150 times Last modified on Τρίτη, 28 Ιουνίου 2016 09:19