Παρασκευή, 06 Οκτωβρίου 2023 06:26

Εκπαιδευτικός όμιλος - Η αθλητική δημοσιογραφία στην εκπαίδευση

Rate this item
(0 votes)

Το 1ο ΕΠΑΛ Γρεβενών διοργανώνει εκπαιδευτικό όμιλο με θέμα: «Η αθλητική δημοσιογραφία στην εκπαίδευση».

Ο εκπαιδευτικός όμιλος αναμένεται να οργανωθεί με βάση το θεωρητικό πλαίσιο της Δημιουργικής Γραφής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, την εργασία σε ομάδες και τα χαρακτηριστικά του δημοσιογραφικού λόγου.

Πιο συγκεκριμένα, θέμα του ομίλου είναι το πώς οι μαθήτριες και οι μαθητές μπορούν να μπορούν να εμπλακούν με τη Δημιουργική Γραφή και την αθλητική δημοσιογραφία. Σκοπός του ομίλου είναι η μετάδοση γνώσεων στις εκπαιδευόμενες και τους εκπαιδευόμενους για τη σύνδεση του δημοσιογραφικού λόγου με τον αθλητισμό.

Στόχος του είναι οι μαθήτριες και οι μαθητές να εργαστούν σε ομάδες και να πάρουν συνεντεύξεις από αθλητικές ομάδες, αθλήτριες, αθλητές, Ολυμπιονίκες ή μη, προπονήτριες, προπονητές και προέδρους, έτσι ώστε να τις/τους φιλοξενήσουν στη διαδικτυακή σελίδα ή στο διαδικτυακό κανάλι του σχολείου τους.

Ο όμιλος αυτός φιλοδοξεί να προωθήσει τη δημιουργική και καλλιτεχνική έκφραση σε ένα τόσο σπουδαίο ζήτημα, όπως είναι ο αθλητισμός, προετοιμάζοντας τις αυριανές και τους αυριανούς αθλητικογράφους και κατ΄ επέκταση να καταγράψει σε ένα e-book τις εντυπώσεις και τις εμπειρίες των συμμετεχουσών και των συμμετεχόντων. 

Read 530 times