Μαθήματα Τομέα Πληροφορικής

 
 
Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2017 21:22

6ο Βραβείο στον Εικαστικό Διαγωνισμό Αφίσας για την Εσμεράλντα Χυσέν

Rate this item
(5 votes)

Το 6ο βραβείο στον Πανελλήνιο Εικαστικό Διαγωνισμό Αφίσας για το 7ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας κέρδισε η μαθήτρια  του 1ου ΕΠΑ.Λ. Γρεβενών, Εσμεράλντα Χυσέν. Τό έργο της είναι ένας συνδυασμός ζωγραφικής στο χέρι που επενδύθηκε μέσω υπολογιστή με πρόσθετα στοιχεία. Τα επίσημα αποτελέσματα του διαγωνισμού μπορείτε να τα βρείτε εδώ.

esmeralda

H Χυσέν Εσμεράλντα γεννήθηκε στην Αλβανία το 2000 και είναι μαθήτρια της Β΄ τάξης του 1ου ΕΠΑ.Λ. Γρεβενών. Ήδη απο το δημοτικό ξεχώρισε για το ταλέντο και την έφεσή της στη ζωγραφική. Έχει λάβει μέρος σε κάποιους διαγωνισμούς στους οποίους και διακρίθηκε. Η πρώτη ατομική της έκθεση πραγματοποιήθηκε όταν η ίδια ήταν μόλις 12 ετών στο Πολιτιστικό Κέντρο της πόλης. Ακολούθησε άλλη μια τον φετινό Ιούνιο , αυτή τη φορά οργανωνένη απο τον Δήμο των Γρεβενών.

Όταν της ζητήθηκε να πει δύο λόγια για τη ζωγραφική χαρακτηριστικά είπε:

« Ξεκίνησα να ζωγραφίζω απο πολύ μικρή. Πήγαινα στην τρίτη τάξη του δημοτικού όταν κέρδισα για πρώτη φορά σε διαγωνισμό ζωγραφικής, τότε κατάλαβα το πόσο πολύ με ευχαριστούσε αυτό. Ζωγράφιζα παντού, στο σπίτι, στο σχολείο, στους τοίχους, όλα μου τα βιβλία και τα τετράδια ήταν και συνεχίζουν να είναι γεμάτα απο σχέδια. Η ζωγραφική θέλει πολλή εξάσκηση και δουλειά. Ήταν αρκετές οι φορές που νευρίασα γιατί δεν με ικανοποιούσε το αποτέλεσμα των έργων μου, σκέφτηκα να τα παρατήσω, αλλά συνειδητοποίησα πως μου αρέσει πάρα πολύ για να κάνω κάτι τέτοιο. Εγώ κατάλαβα πως αυτό είναι που θέλω. Βλέποντας πως ήμουν καλή, αποφάσισα να ξεκινήσω σχέδιο και να το “ψάξω” λίγο παραπάνω, κοιτώντας τι σχολές υπάρχουν για κάτι τέτοιο.»

Τις σπουδές σου και το μέλλον σου πώς τα φαντάζεσαι;

« Ετοιμάζομαι για να περάσω στην αρχιτεκτονική. Γνωρίζω οτι είναι αρκετά δύσκολο και οι βάσεις πολύ υψηλές αλλά θα προσπαθήσω. Στο κοντινό μέλλον σχεδιάζω μια έκθεση σε συνεργασία με κάποιον άλλον καλλιτέχνη στη Λάρισα και σίγουρα θα πάρω μέρος σε διάφορους διαγωνισμούς.»

Τι σου αρέσει να ζωγραφίζεις περισσότερο;

« Προσωπογραφίες, ιδιαιτερα αυτές που περνάνε κάποια συναισθήματα, τα οποία εξαρτώνται απο τα δικά μου τη στιγμή που ζωγραφίζω. »

Περισσότερα έργα της Εσμεράλντας Χυσέν 

  • monalisa-13
  • monalisa-4
  • monalisa-5
  • monalisa-6
  • monalisa-7
  • monalisa-8
  • monalisa
 

Read 4188 times Last modified on Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2017 21:55